Click here to show or hide the menubar.
 • Niet dat wij het u toewensen, maar het is ronduit verontrustend dat het aantal inbraken stijgt, de busjes met hele groepen....... -- mogen wij, politiek correct -- niet schrijven of zeggen, die door het land rijden, om dan als de sprinkhanenplaag zoals beschreven in de bijbel de buurt kaalvreten. Navraag in de vaderlandse Bible Belt leerde overigens dat het hier gaat om de straf van de heer, ontevreden over uw racistische houding. Maar goed, als App is hij nog niet verschenen en daarom vast de instructievideo wat u wel en niet mag zeggen tegen de agent die enkele uren nadat u hebt gebeld om de inbraak te melden bij u komt om een proces verbaal op te maken, terwijl de dader(s) dankzij de open grenzen even van hun vermoeienissen liggen bij te komen in een rustiek wellness hotelletje net over de grens.
 • Je kon erop wachten dat deze stunt uitgehaald zou worden. Een zogenaamde nep-nabestaande van de MH17 zou door Nieuwsuur zijn opgespoord omdat hij zich voordeed op Twitter als nabestaande van de MH17. Hij was daar actief onder de schuilnaam 'Nellie' en zodra hij geblokkeerd werd kwam hij terug onder een andere schuilnaam. Hij zou inmiddels hebben toegegeven dat hij een nep-nabestaande is, maar zou hebben gezegd 'vuur met vuur' te willen bestrijden. Zijn uitleg zou zijn geweest: ā€žNatuurlijk lieg ik over MH17 en verspreid ik misinformatie. Ik schaam me daar niet voor. We leven in een vrij land." Herkent u die laatste 2 woorden? Juist. Er wordt hier een subliminale link gelegd met Martin Vrijland. Over vuur met vuur bestrijden gesproken. Al eerder maakte ik mee dat er een poging ondernomen werd om mijn persoon te koppelen aan een nepnieuws verhaal (via Giel Beelen). Dit keer ligt het er niet zo dik bovenop, maar gebeurt dat subliminaal. Alle registers lijken opgetrokken te moeten worden om het volk er van te overtuigen dat social media gecontroleerd moeten worden op nepnieuws en nep-accounts. Maar of deze hele rel misschien zelf in scene is gezet zal het gros zich niet afvragen. Hoe kun je je v(r)ij(l)and te slim af zijn? Door je als je vijand te vermommen en de kenmerken van die vijand aan te nemen. Is dit de nieuwste strategie van de staat om elk kritisch geluid uit te schakelen? Een kritische schrijver (vrij land) een (ogenschijnlijke) nep-volger geven en die nep-volger op social media actief te maken om hem vervolgens te betrappen en de subliminale link met 'vrij land' te leggen? Nee, de nep-nabestaande is geen Martin Vrijland volger. De kans is echter groot dat die link wel gelegd gaat worden. Dat gebeurt namelijk subliminaal. Toegegeven; het is een slimme methode en het zal ook vast zijn effect hebben. Naast dat Facebook de berichten van Martin Vrijland compleet uit de news feed wegdrukt, wil de staat nu eindelijk wel eens af van die lastige vrije denker. Je wilt niet zijn naam in de media noemen, want dan worden mensen juist nieuwsgierig. Je wilt wel de naam subliminaal koppelen aan een (heimelijk zelfgeschapen) idioot die op Twitter als een wilde tekeer gaat. En hoe je dan die subliminale koppeling legt, kunt u gerust even aan Victor Mids vragen. 'We leven in een vrij land' en de link is in uw onderbewustzijn gelegd. Zo doe je dat. Derren Brown (hieronder) legt het ook aardig uit. Respect voor de spindoctor die het bedacht heeft. Er is sprake een informatieoorlog om de vrijheid van meningsuiting in te dammen. Het zelf inhuren van een nep-nabestaande om deze act op te kunnen voeren hoort daar waarschijnlijk bij: vermom je als je vijand. Thanks for the subliminal boys!
 • Gelukkig kunnen sommigen zich wel gewoon verrijken:
 • Met een simpele espressomachine kun je blijkbaar uit steranijs op een heel efficiĆ«nte manier een belangrijk ingrediĆ«nt voor Tamiflu halen. Niet voor beginners maar theoretisch is het mogelijk. Steranijs heeft van zichzelf een antivirale werking. Zoethout heeft dat (in het bijzonder voor griep) ook en dat zijn nu net de hoofdingrediĆ«nten voor sterrenmix thee. Er is een kleine maar: Je moet wel goed werkende nieren hebben en ieder merk voegt z'n eigen extraatjes toe. Je kunt altijd nog uitwijken naar thee met citroen en honing!!! . Of iets met verse gember. Kippenbouillon versterkt de slijmvliezen dus... en haring met uitjes is perfect. Alleen al vanwege de prima zink, mooie verzuren en vitamine D die erin zitten. Alhoewel echte vitamine ZON is natuurlijk het allerbeste. Vitamine C... ach, hoe zou het komen dat mensen iedere keer maar weer griep krijgen.
 • Een elektrische prikkel is toch wel heel wat anders als electrocuteren. Bij de EU mag nep nieuws het winnen wanneer de lobby dat wil
 • De Volkskrant publiceerde een ingezonden stuk waarin Ahed al-Tamimi en haar familie als 'intense jodenhaters' en 'kindermishandelaars' worden belasterd, zonder te vermelden dat de auteur werkzaam is in de boezem van de IsraĆ«lische politiek. De koers van de krant in de kwestie-Palestina staat ver af van het onbevooroordeeld informeren van de lezer. Op 11 januari publiceerde de Volkskrant een ingezonden brief van Elad Zigler met de titel 'Wat u moet weten over de familie Tamimi'.
 • De Fedcoin is een cryptocurrency project dat wordt uitgevoerd door de Federal Reserve System van de Vereningde Staten van Amerika die de US dollar zou kunnen vervangen. Landen als China en Rusland werken constant aan het ondermijnen van de hegemonie van de US dollar. De regeringen van Peking en Moskou hebben de offensieve hegemonie versneld door waar te nemen hoe de Bitcoin een bedreiging vormt voor het huidig financieel systeem gecontroleerd door de US dollar. Hierbij moet worden meegerekend dat de waarde van de US dollar in de afgelopen 100 jaar is gekelderd. De website usinflationcalculator.com toont hoe de US dollar 98% in waarde is gedaald onder de controle van de FED in vergelijking tot 1913, zonder de fiat-valuta's (FIAT) te benoemen die hun waarde volledig verloren hebben. Lees verder.
 • en nog even over de WIV ookwel de sleepwet: Edward Snowden and The Yes Men surprise crowd at Roskilde Festival energie: drop in: Shell: we are sorry
 • Martin Vrijland heeft deze keer ontdekt dat Facebook niet alleen iedereen bespioneert, maar ook naar believen van alles wegsluist. Dat doet zeer, met 18,4 k volgers. Je beste vriend die je 'opeens' verraad. En met zoveel volgers pak je natuurlijk niet zo snel je biezen. Snel een andere vriend in elkaar knutselen dan maar? Eentje die niet bespioneerd wordt spioneert? Tot overmaat van ramp in het commentaar ook nog een verhaal dat AI niet alleen meeleest maar ook meeluistert. Aaarg. Ja, daar
 • Het zieltogende Algemeen Dagblad, doet mee aan het breken van een lans voor het Brusselse ministerie van Waarheid en kopt op hysterische wijze: 'Kremlin-trollen zijn officieel Russisch wapen' In het artikel wordt een rondje politici gedaan die overwegend waarschuwen voor het "Russische gevaar": Frederica Mogherini ("3500 voorbeelden van Russische nepverhalen"), Eurocommissaris Sir Julian King ("Desinformatie... destabilisatie... wapen.."). Een PvdA'er ontbreekt ook niet, Kati Piri: "Russische activiteiten zijn een serieuze bedreiging voor onze open democratische samenleving". CDA-delegatieleider Esther de Lange doet ook een duit in het zakje. Zij wil de anonimiteit op internet aanpakken. Deze (overduidelijk!) geshopte foto is het enige voorbeeld (van de 3.500?!) dat het AD kan toevoegen aan haar hysterische artikel Commentaar Blik op NOS-journaal Als wij het ons goed herinneren is de term "nep-nieuws" in zwang geraakt na de verkiezing van Trump tot President van de VS. In de eerste dagen na zijn verkiezing likte de staats- en concernmedia haar wonden nadat ze maandenlang rabiate Clinton-promotie hadden bedreven. Beetje bij beetje veranderde het discours en plots waren het de Russen die met hun geheime beĆÆnvloeding de Amerikanen zo te pakken hadden dat ze tegen hun wil Trump gekozen hebben. Dit discours kwam iedereen prima uit: Clinton hoefde op deze manier niet in eigen boezem te kijken. De Nederlandse staatsmedia hoefden ook niet meer in de spiegel te kijken. En de Russen konden met dit discours weer op afstand gezet worden: voor Europa is dat natuurlijk geen voordeel, maar voor de Amerikaanse deep-state een kernwaarde. Het is grappig om te zien hoe een zieltogend blad als het AD, meegaat in dit doorzichtige spelletje en zich opstelt achter het EU Ministerie van waarheid. Het onderstreept nogmaals het verloederende karakter van de Nederlandse pers. Onze voorspelling is dat het de EU niet gaat lukken de monden te snoeren. Als Twitter en Facebook te hard de belangen van een EU gaat verdedigen, komen er vanzelf andere platforms die wel het vrije woord de ruimte laten. Ondertussen zullen de nu al nagenoeg irrelevante staats- en concernmedia alleen maar meer lezers en kijkers verliezen. Het AD begrijpt nog niet dat een overduidelijke foto-shop geen nep-nieuws is, maar eerder een moderne vorm van een spotprent. Iedereen kent de iconische foto van de vingertjes van van Balen en Verhofstad op Maidan en hun ophitsende rol met alle welbekende gevolgen van dien. Nu met deze foto komen als het voorbeeld van nepnieuws is van een armoe die kenmerkend is voor het AD anno 2018. En dan nog dit... Zojuist een Oxfam dame aan de deur gekregen die geld aan het inzamelen was voor de kinderen van Raqqa. "Hoe gaan jullie die hulp daar dan afleveren?". Antwoord: "Via milities die vechten tegen IS en Assad". Blik: "Nee, dat gaan we maar niet doen". Gepost door Blikop NOSjournaal op 19:49 Dit e-mailen Dit bloggen!
 • Soms brengen onze redacteuren de moed op om een via "uitzending gemist " op hun PC een van de "onderzoeksjournalistieke" programma's te bekijken die Nederland "rijk "is . Vanwege 2 zaken, namelijk de maar niet vlottende afhandeling van de Groningse "aardbeving" affaire en de terugkeer in Nederland van voormalige Transavia gezagvoerder Julio Poch, werd het "Jinek "dat wij nu maar spontaan omdopen naar de "Kip zonder kop"show. Man, o , man, wat een diepe triestheid bekruipt je als je naar dit soort bagger kijkt om te zien hoe de Nederlandse kijkers bij gebrek aan beter worden voorgelogen, hen halve waarheden worden verteld , er geen "follow up "wordt gegeven aan meningen of uitlatingen van gasten, kortom het voor ons land zo typerende sfeertje van pappen, nat houden en niets zeggen. Eerst maar even naar Groningen en de geplaagde bewoners die nu reeds 5 jaar lang zitten te wachten op een concrete uitspraak hoe hun schade veroorzaakt door de gaswinning zal worden gecompenseerd. Daarvoor kwam in beeld een zekere Annemarie Heite uit Bedum. Ook het huis van haar man en zij zelf is getroffen door de aardschokken en durfde mevrouw Heite zo maar te zeggen dat indien er nu niet vlot iets zou gebeuren om de getroffen burgers te helpen "er wel eens een escalatie zou kunnen ontstaan" , boehhh................ waarna zij er haastig aan toevoegde dat dit niet gezien mocht worden als aanzetten tot geweld ! Stelt u zich eens voor, 5 jaar woon je in een huis dat aan alle kanten gestut moet worden, de overheid en in dit geval de nationale brekebeen Eric Wiebes die merkwaardig genoeg naar zijn volledig "faillissement "als baas van o.a. de steeds meer falende Belastingdienst toch weer zijn kop opsteekt en deze keer als Minister van Economische Zaken. Wat zegt u, een economische opleiding ? Niet zo kinderachtig doen, want dat zou betekenen dat een kabinetslid in de regering Rutte 3 , kennis van zaken zou moeten hebben en DAT is nu juist niet de bedoeling, hetgeen uiteraard ook voor de premier zelf van toepassing is. Of zou hij misschien wat Wieberen met Markje????? Maar goed , geen geweld , wel een escalatie , ach, ach loze woorden, want ook zonder enige vorm van rechtstreeks geweld hadden de Groningse lafaards al lang het ambtelijke leven in hun provincie zo kunnen frustreren, dat het onwerkbaar geworden was, zonder dat er ook maar een druppel bloed zou vloeien. Nee, niets daarvan, met een busje naar Den Haag en je weer voor de zoveelste keer in de maling laten nemen. Dat het Dagblad van het Noorden mevrouw Heite in een artikel durft te vergelijken met Jeanne d'Arc, is dan de bekende druppel te veel, maar huppeltje Jinek die bij haar opkomen in haar programma altijd met applaus wordt begroet, liet het er maar even bij. Trouwens applaus ? Is Jinek een soort circusartieste en zo ja welke, ofschoon je natuurlijk kunt stellen dat als een "kip zonder kop "toch nog kans ziet een zaal binnen te lopen dat dit wel een applausje waard is. En toen Julio Poch. persoonlijk hadden wij indien wij Poch waren, niet aan een uitnodiging toegegeven, in een programma, waar jaren geleden toen de affaire begon en Jinek nog in de poepluiers lag, niet haar Bram had ontmoet die er voor zorgde dat zij enige naamsbekendheid kreeg, en er slechts afkeurend over de vlieger gesproken werd die mensen uit een vliegtuig had laten gooien. Heel Nederland was blij met een uitgehuwelijkte toekomstige Argentijnse zogenaamde koningin en was solidair met hun vorstenhuis. Wij waren en zijn dat niet, en toen wij dan ook de NSB genen van veel Nederlanders inschattend voorzichtig opperden of er niet een verband zou zijn tussen de rol van de Nederlandse overheid om Poch af te schuiven naar ArgentiniĆ« , in ruil voor de medewerking van de toenmalige Argentijnse regering de vader van Maxima die een actieve rol had gespeeld in het smerige verleden van dictator Videla met rust te laten, niet zoals reeds begonnen aan zijn pensioen te komen, toen.... werden wij zelfs door insiders beschouwd als fantasten. Hoe ander is het gelopen, want de raadsheer van Poch, mr. Gert Jan Knoops kondigde in het programma van Jinek aan, dat er getracht wordt een overleg tot stand te laten komen tussen hem, Poch en de 2 bij de zaak betrokken ministers van Justitie, om te zien hoe een schadevergoeding in den minne geschikt kan worden. Knoops zegt inmiddels genoeg bewijzen te hebben verzameld, die de kwalijke door ons reeds veronderstelde rol van de Nederlandse overheid aan kunnen tonen. Komt deze schikking er niet, zullen Knoops en zijn cliĆ«nt Poch niet aarzelen de zaak via het gerecht aanhangig te maken. De echtgenote van Knoops, Cory liet nog weten dat reeds in 2013 men namens Poch de toenmalige minister van Justitie een brief had gestuurd met het verzoek om een mogelijkheid van schadevergoeding te onderzoeken en deze brief onbeantwoord was gebleven. Een brief met de zelfde inhoud is nu weer verzonden en deze brief was in "behandeling"genomen. U begrijpt, een hoofdpijndossier voor de huidige minister. Is er geen bevredigend antwoord, dan volgt een openbare claim, waarin alle vuile was van onze "royals "naar buiten komt en u zult zien dat de poep van deze verachtelijke mensen de zelfde kleur heeft als die van u maar zij zich echter wel boven u verheven achten. Deze situatie wordt in stand gehouden door angstige politici, Rutte voorop, die vrezen om hun baantjes. Dat deze feiten die naar buiten komen een zeer negatief beeld zullen geven over het toch al door vele eerdere schandalen geteisterde vorstenhuis is duidelijk en dat dient ten koste van alles vermeden te worden. De connectie ( ArgentiniĆ« Poch) maar dan Zorreguieta met rust te laten komt dan in alle facetten naar buiten. Maar Jinek liet het voor wat het is, vroeg niet door, sprak liever met de aanwezige dochters van Poch en zoals in de meeste sprookjes, "kwam zo toch alles weer voorlopig goed " Misselijk makend!
 • DeĀ Bundesbank heeft besloten de Chinese yuan in haar reserves op te nemen. Dat zei bestuurslid Andreas Dombret van de Duitse centrale bank deze weekĀ tijdens het Asian Financial Forum in Hong Kong. In een gesprek met Bloomberg legt hij uit dat de Chinese valuta steeds vaker door centrale banken wordtĀ gebruikt als onderdeel van de valutareserves enĀ dat het ook handig is om de munt in de reserves te hebben nu deze onderdeel uitmaakt van de SDR. De ECB besloot halverwege vorig jaar al om voor ā‚¬500 miljoen aan valutareserves om te zetten naar de Chinese yuan. Ook dat speelde volgens Dombret mee in de afweging om de munt ook in de valutareserves van de Duitse centrale bank op te nemen. In een toelichting op dit besluit zei Dombret het volgende:
  "Het is geen grote hoeveelheid, maar het is wel iets waarover we een besluit hebben genomen en iets waar we onderdeel van uit willen maken. Het feit dat de yuan nu is opgenomen in het valutamandje van de SDR en het feit dat de ECB heeft besloten om dat ook te doen waren beide factoren die we in onze overweging hebben meegenomen. We moeten misschien een deel van onze verplichtingen aan het IMF in renminbi betalen, dus hebben we tegoeden nodig waarmee we aan onze verplichtingen kunnen voldoen als het vierde grootste lid van het IMF. In de basis heb je als centrale bank valuta in je valutareserves voor zover je die nodig hebt. Het is niet zo dat we dit per se nodig hebben om aan onze verplichtingen te kunnen voldoen als centrale bank, maar het is ook een kwestie dat we die tegoeden willen hebben in deze valuta en dat we deze markt van staatsobligaties willen begrijpen."
  Deze bijdrage is afkomstig van Geotrendlines

 • Met enige regelmaat verschijnen er berichten in de Europese 'Mainstream Media' over 'onderschepte' Russische bommenwerpers boven de Noordzee. Belgian Air ForcešŸ‡§šŸ‡Ŗ on Twitter Afgelopen week was het de beurt aan de Belgen, omdat al onze inzetbare F-16's in SyriĆ« terroristen helpen gehakt te maken van Assad. Het gaat echter nooit om 'onderscheppen', maar steeds weer om 'opscheppen'. Een 'PR-exercitie'. En omdat het gaat om 'oppositionele militaire eenheden', is het dus propaganda. Meer in het bijzonder een poging om geld los te peuteren van de angstige burgers voor meer dingen die 'BOEM!' zeggen. En in het verlengde daarvan geld voor meer op Rusland zelf gerichte propaganda, waar al vele honderden miljoenen per jaar in omgaan, en het warm houden van de optie om daar middels 'Regime-Change' iemand aan de macht te brengen van het kaliber 'Porochenko', of die capabele Libische leiders..... Daarmee is niet gezegd dat die Russische bommenwerpers 'Fake' zijn. Maar vanaf het moment dat ze opstijgen vanaf hun Russische basis, worden ze in de gaten gehouden. Als de Noren zin hebben belastinggeld 'stuk te slaan', sturen ze er een stel straaljagers op af voor een 'Photo-Opportunity'. Al kunnen ze dan beter niet die gloednieuwe JSF sturen, want die kan niet zo hard als die bommenwerpers, als het er op aankomt. Daarna mogen de Engelsen. En uiteindelijk de Nederlanders, of de Belgen. En daar zit je dan in je cockpit, met je Kodak-Instamatic, plaatjes te schieten van je collega in formatie met een Russische bommenwerper. En goede kans dat, als het de eerste ontmoeting is die dag, dat je die Russen ziet zwaaien. De foto die de Nederlandse Overheid de wereld in stuurde als 'bewijs', laat overigens een Mirage zien die in formatie keurig naast die Rus hangt. Maar weten ze bij Defensie veel.... Belgian Air ForcešŸ‡§šŸ‡Ŗ on Twitter Daarmee is niet gezegd dat er geen enkele dreiging uitgaat van dat soort strategische bommenwerpers in de nabijheid. Zoals de enorme troepenopbouw van de NAVO aan de grens met Rusland, en de frequente 'speldenprikjes' met schijnaanvallen op doelen in Rusland voor dat land ook bedreigend is. In de basis zijn dat soort patrouilles van strategische bommenwerpers dan ook multifunctioneel. Afhankelijk van de meegevoerde bewapening kan het onderdeel zijn van de 'Second-Strike' capaciteit, waardoor de tegenstander zich nog even bedenkt om middels een 'First Strike' een nucleair bewapende tegenstander te verrassen. Of het is niet veel meer dan 'Showing the Flag', om te bewijzen dat je nog leeft. Dat wil zeggen, dat je nog over operationeel inzetbaar materiaal van dat kaliber beschikt, want zeker waar het 'de Russen' betreft meenden velen in het westen dat de 'sterkte' van de Russische luchtmacht, marine en landmacht slechts een fractie was van wat het 'op papier' voorstelde. En als dat soort ideeĆ«n een eigen leven gaan leiden, en niet 'weersproken' worden door 'Vlagvertoon', kan het maar zo zijn dat die NAVO op zekere dag besluit tot een 'First Strike'. Dat soort psychologisch gefrƶbel is echter knap duur, maar als je met een 'Rondje Noordzee' vanaf Moermansk achter elkaar Noren, Engelsen, Belgen, Nederlanders en Duitsers weet te strikken voor een 'Photo-Opportunity', dan kun je spreken van een 'hoog rendement', in die zin dat het de NAVO-landen aanzienlijk mĆ©Ć©r kost om al die vliegtuigen vanaf verschillende bases de lucht in de sturen, met alle 'support', dan het die Russen kost om dat ene vliegtuig op een rondvlucht richting Noordzee te sturen. De essentie van de 'wapenwedloop' uit de tijd van 'Koude Oorlog' was dat het westen er in slaagde om 'de Sovjets' te verleiden tot uitgaven voor dingen die 'BOEM!' zeggen die hun economie niet kon dragen. Op papier gaat het 'de Russen' in geen duizend jaar lukken om langs die weg de NAVO-landen uit te putten. Maar de nu al onder torenhoge schulden begraven westerse economieĆ«n gaan het zelfs zonder die extra lasten geen duizend jaar meer volhouden, ben ik bang. Afgelopen week was de wereld getuige van een 'Reality Check', toen op HawaĆÆ per ongeluk het alarm afging, en iedereen werd opgeroepen de schuilkelders op te zoeken, omdat nucleaire raketten op het eiland zouden zijn afgevuurd. Ineens was het voor velen geen spelletje meer. En dan blijkt hoe gruwelijk kwetsbaar je bent als je er op vertrouwt dat die 'hitsers' in 'Washington' en 'Brussel' met een gerust hart hun schaduw-spelletjes kunt laten spelen uw belastinggeld. En dat je niet in veilige handen bent bij 'Opscheppers'.
 • Mensen geloven toch altijd datgene dat ze willen geloven. Zelfs de NASA geeft hiermee toe dat de techniek niet nog lang klaar is voor een bemande maanlanding.
XML
Stats & Atts.

Good for the environment.